ЖУРНАЛ «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ», ЛЮТИЙ 2012р

12.02.2012466 переглядів

Перевірено часом

Коли російського дорожника просять назвати улюблений асфальтобетонний завод, то майже завжди чуєш «Кредмаш». І це не випадково. Адже з часів Радянського Союзу в Росії так і не з'явилося підприємство, яке може замінити Кредмаш ні за обсягами виробництва, ні за якістю АБЗ, які випускає наше підприємство. А по співвідношенню ціна-якість з українськими машинобудівниками не можуть зрівнятися численні постачальники ні з Європи, ні з Азії. Наша бесіда з Миколою Моргуном, заступником начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та реалізації публічного акціонерного товариства «Кременчуцький завод дорожніх машин» (ПАТ «Кредмаш») була присвячена завданням, які стоять перед українськими машинобудівниками на початку року.

- Микола Данилович, протягом багатьох років більше половини АБЗ, що поставляються в Росію, - виробництва ПАТ «Кредмаш». Чи збереглася ця тенденція в 2011 році?

- В умовах ринку вимоги до технічного рівня і якості установок постійно зростають. Просто ми добре робимо те, що вміємо робити, а вже російські дорожники вибирають продукцію ПАТ «Кредмаш» самостійно. Протягом минулого року ми відвантажили 55 установок. З них 31 - російським дорожникам. Це АБЗ з продуктивністю 56, 64, 110 і 160 т / год і до 240 т / год. Серед них є баштового типу з бункером готової суміші, розташованим під змішувачем. А серед грунтозмішувальних установок є з мікропроцесорної системою управління і поліпшеною системою зважування. Все обладнання нового покоління виготовлено за європейськими стандартами, укомплектовано сучасними вузлами і елементами від провідних європейських виробників.

- В одній відомій притчі говориться: «Для того, щоб хоча б залишатися на місці, потрібно швидко бігти». А що робиться на ПАТ «Кредмаш», щоб відповідати сучасним умовам?

- Хочу почати зі збільшення обсягів інвестицій, спрямованих ПАТ «Кредмаш» на розвиток виробництва. У минулому році вони склали майже 15 млн руб. Завдяки цьому впроваджені передові технології, модернізований парк виробничого обладнання. Так, повністю переобладнано ливарне виробництво з установкою індукційних печей і печей-міксерів, триває впровадження енергозберігаючих технологій, придбані і встановлені високопродуктивне зварювальне і фарбувальне обладнання, верстати та лінії від провідних виробників Європи, Азії та США - листозгинальні преси, обробні центри, машини точкового зварювання і багато іншого. Завдяки зробленому в минулому році ми не тільки «залишаємося на місці», а й виривається на лідируючі позиції. У нас добре організовано сервісне обслуговування продукції, що випускається.

На складах регіональних представників (дилерів) завжди можна придбати необхідні запасні частини до асфальтозмішувальних і грунтозмішувальних установках. Фахівці ПАТ «Кредмаш» в будь-який момент готові виїхати до дорожників для вирішення з будь-яких технічних запитань.

- Розкажіть про найближчу перспективу ПАТ «Кредмаш».

- У нас хороші перспективи на весь 2012 рік, навіть з урахуванням складної економічної ситуації як в Україні і Росії, так і в Європі і США. Вже укладені основні договори на поставки в першому півріччі асфальтозмішувальних і грунтозмішувальних установок, а також запасних частин до них дорожниками України, Росії, Білорусії, Казахстану, Молдови та інших країн. Роботи з укладання договорів тривають. Крім того, радують оцінки ситуації нашими дилерами, а їх тільки в Росії більше 10. Практично кожен з них тримає портфель замовлень з декількома перспективними проектами договорів, тому що російським дорожникам вигідно працювати з ПАТ «Кредмаш» і на АБЗ, перевірених часом.

опублікувати в соц мережах